Elektronikus behatolás jelző rendszerek

Hibaüzenet

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/stentori/public_html/includes/file.phar.inc).

A STENTORY SECURITY Kft. mindig a megrendelő igényeihez, az adott objektum méreteihez és biztonsági fokához igazodó elektronikus behatolás jelző rendszerek tervezését és kivitelezését végzi. Valamennyi telepítéskor felhasznált eszköz rendelkezik MABISZ ajánlással.

RIASZTÓ KÖZPONTOK 

A riasztó központ a behatolás jelző rendszer alapja. Kezeli az érzékelőket, a hang és fényjelzőket, valamint a kezelő (ke)t. A központra további bővítő modulok csatlakoztathatóak, amennyiben a kapacitásánál több érzékelő csatlakoztatására lenne szükség. Ezek lehetnek vezetékesek vagy vezeték nélküliek is. A behatolás jelző rendszer, feszültség kimaradás esetén, saját akkumulátorral biztosítja az eszközök működését akár több órán keresztül is.

KEZELŐ EGYSÉG

A kezelő egység biztosítja a behatolás jelző rendszer könnyű kezelését, valamint lehetőséget nyújt annak programozására. Ezzel az eszközzel lehet élesíteni és hatástalanítani a rendszert, kódot változtatni, vagy új felhasználót létrehozni. Kijelzi a rendszer üzeneteit, többek közt a riasztásban lévő zónákat és a hibákat. A kezelők, típusuktól függően jelzik a rendszer üzeneteit: 

A kezelő, LED lámpák segítségével jelzi ki a riasztásokat és a hibaüzeneteket.

A kezelő, egy LCD kijelzőn, szöveges üzenetek formájában jelenítni meg a riasztásokat és a hibaüzeneteket.

ÉRZÉKELŐK

Ahhoz, hogy a rendszer észlelje a behatolási kísérletet, érzékelőkre van szükség. Ilyenek például az ablak vagy ajtónyitás érzékelők, mozgásérzékelők, üvegtörés érzékelők, testhang (fúrás, faltörés) érzékelők, széndioxid érzékelők, vízszint érzékelők, pánikjelzők továbbá lehetőségünk van a behatolás jelző rendszerbe telepíteni füst, és hősebesség, érzékelőket. 

Élesített állapotban, az érzékelők a környezet változására (mozgás, zaj, rezgés, szabotázs stb.) egy jelet küldenek a központ felé, ami feldolgozza, és a fogadott jelzés értékének, függvényében reagál. (pl.: megszólal a sziréna, vagy csendes átjelzést küld) Az érzékelőknél is van lehetőség vezetékes, vagy vezeték nélküliek telepítésére, azoknak előnyeivel és hátrányaival.

HANG ÉS FÉNYJELZŐ KÉSZÜLÉKEK

Amennyiben a központ riasztást érzékel, a programozásától függően beindítja a hang és fényjelző készüléke(ke)t. Ezek közül ismertebb lehet a kültéren elhelyezett sziréna, mely egyszerre generál hang és fényjelzést, de vannak külön-külön hangjelző, és fényjelző készülékek is.

TÁVFELÜGYELET

A távfelügyelet, neve, tökéletesen leírja a tevékenységét is. Lényege, hogy a védeni kívánt terület, folyamatos, napi 24 órás felügyelet alatt áll. A riasztásokról, vagy az esetleges hibákról, egy átjelző készülék azonnal információkkal látja el a felügyeleti céget, mely az átküldött üzenet függvényében azonnal megteszi a szükséges lépéseket. Ez lehet az ügyfél telefonon való értesítése, vagy a járőrszolgálat azonnali kiküldése. Az átjelző készülék, az igényeknek megfelelően több módon is kommunikálhat a távfelügyelettel. Telefonos, rádiós, GSM és GPRS átjelzésre is van lehetőség. Egyszerre többet is (akár az összeset) használhat, ebben az esetben ha az egyik meghibásodik (pl. telefonszolgáltató) arról rögtön értesítést küld a meglévő tartalék ,útvonalon a távfelügyeletre.

Amennyiben úgy érzi, hogy nincs szüksége távfelügyeleti szolgáltatásra, abban az esetben megoldható, hogy az átjelző egység egy, vagy több ön által kiválasztott telefonszámot felhívja, illetve küldjön rá üzenetet.